27. 08. 2024 Filantropia

Umelá inteligencia pre školy aj digitálni zdravotníci. Fond SK-NIC podporí ďalšie projekty

Do výzvy pre veľké projekty vyhlásenej v marci 2024 bolo prihlásených 205 projektov. Finančnú podporu od fondu SK-NIC získa 13 z nich.

Do výzvy  pre veľké projekty 2024, zameranej na e-vzdelávanie, podporu inteligentných miest a digitálnu inklúziu, sa prihlásili organizácie, združenia, spolky, neziskové organizácie či jednotlivci z celého Slovenska. Suma všetkých žiadostí prekročila 5,2 milióna eur.

Zoznam hodnotených projektov nájdete v tomto dokumente. Hodnotitelia napokon navrhli schváliť 13 najlepších projektov, ktoré získajú od fondu SK-NIC finančnú podporu spolu 300 000 eur.

Pozrite si zoznam úspešných žiadateľov:

Každý z týchto projektov má podľa nás zmysel a očakávame jeho pozitívny vplyv na rozvoj nášho spoločného Virtuálneho Slovenska. Už teraz sa tešíme na zaujímavé detaily a myšlienky žiadateľov na verejnej prezentácii, ktorú organizujeme vždy po uzavretí výzvy. Našim cieľom nie je totiž len uviesť projekty „do života“, ale predstaviť ich aj verejnosti. Financie z Fondu SK-NIC opäť získalo viacero nových uchádzačov. Som veľmi rád, že nápady prichádzajú z rôznych miest. Rodina zmysluplnej podpory sa nám tak rozrastá a môžeme konštatovať, že mechanizmus Fondu SK-NIC, ktorý bol spustený v roku 2019, funguje,“ povedal Peter Bíro, generálny riaditeľ spoločnosti SK-NIC.

Najbližšiu výzvu pre malé projekty fond plánuje vyhlásiť v jeseni.