18. 05. 2017 Nadácia Pontis

Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi

Tento víkend môžete odchádzať z obeda plní a s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.

Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom, pretože rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.

Bratislava – Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli. V priateľskom prostredí si budete môcť vychutnať dobré jedlo na báze dobrovoľného príspevku, a tým pomôcť ľudom v núdzi.

Neziskové organizácie v Bratislave, Žiline a v Prešove otvoria svoje brány všetkým ľudom, ktorí majú záujem spoznať ich prácu a prispieť na dobrú vec. „Restaurant Day je nevšedné podujatie, ktorému už štvrtý rok DobraKrajina.sk dáva ďalší rozmer.“ vysvetľuje Jana Desiatniková, programová koordinátorka z Nadácie Pontis.

V Bratislave sa bude toto podujatie konať hneď na niekoľkých miestach. Svoje menu ponúkne organizácia Od emócií k poznaniu – Eduma, konkrétne v Starej tržnici. Na Baštovej 5 Človek v ohrození pohostí návštevníkov palacinkami a piknikové menu zas návštevníkov čaká na ihrisku v mestskej časti Kopčany, o ktoré sa stará organizácia Ulita. Na Partizánskej lúke OZ NepočujuceDieťa.sk pripravuje „neslýchaný koláčik“ od slovenských celebrít. A na divadelných doskách privítajú všetkých Stopy snov. V kultúrnom a komunitnom centre Zora zažijú okrem predstavenia aj „divadelné jednohubky“.

Za Bratislavou nezaostávajú ani Žilina či Prešov. V parku pri Budatínskom hrade návštevníkov domácimi sladkými výrobkami pohostí Návrat. OZ Barlička so sídlom v Prešove čaká všetkých v starom sade, kde bude prebiehať „Majáles v Barličke“.

Restaurant Day vznikol vo fínskych Helsinkách v roku 2011 a odvtedy sa koná v 60 krajinách po celom svete. Každoročne sa do neho zapájajú tisícky jednodňových reštaurácií a spolu tvoria „jedinečný festival jedla“.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.