13. 04. 2018 Zodpovedné podnikanie

Získali sme ocenenie Via Bona Slovakia 2017 za podporu asistentov zdravia

Spoločnosť GSK Slovensko získala ocenenie Via Bona Slovakia za rok 2017 v kategórii Dobrý partner komunity.

GSK sa dlhodobo venuje podpore zdravotnej mediácie v rómskych komunitách: v roku 2017 sme podporovali asistentov osvety zdravia na Luníku IX.

Ako povedala pri preberaní ocenenia na slávnostnom galavečeri 10. apríla 2018 generálna riaditeľka GSK Slovensko Andrea Kočišová, GSK podporuje marginalizované komunity viac ako desaťročie. Hrdosť neskrýval Paul van Hoof, ktorý tento projekt na Slovensku pred desiatimi rokmi z pozície generálneho riaditeľa GSK na Slovensku zakladal. Ocenil, že dnes sa slovenským príkladom inšpirujú aj iné krajiny – a GSK tímy v Rumunsku, Srbsku, Maďarsku, Bulharsku a na Slovensku na podpore marginalizovaných komunít spolupracujú.

Vďaka za ocenenie patrí nielen Nadácii Pontis, ktorá súťaž Via Bona organizuje, ale najmä partnerskej organizácii GSK – Asociácii pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC) a predovšetkým – nielen „našim“, ale všetkým asistentom zdravia, ktorí vytrvalo robia v osadách neľahkú prácu v osvete zdravia.