18. 09. 2024 Filantropia

Vďaka Nadačnému fondu Mobis dostali lekári aj pacienti nový špičkový prístroj

Letecko-lekárske centrum s poliklinikou Ministerstva obrany Sliač získalo vďaka podpore Nadačného fondu Mobis v Nadácii Pontis bezdrôtový diagnostický ultrasonografický prístroj. 

Tento špičkový prenosný prístroj využívajú lekári a lekárky pri komplexnom skríningovom a diagnostickom vyšetrení cievneho riečiska vo všetkých úrovniach pomocou integrovanej lineárnej a sektorovej sondy a bude slúžiť potrebám nefrologickej a urologickej ambulancie.

Vzhľadom na jeho kvalitu a prenosnosť budú prístroj v prípade potreby využívať aj iné ambulancie centra na včasnú diagnostiku na základe indikácie lekára alebo pri akútnych stavoch aj počas návštev klientov v domácom prostredí či pri zdravotníckych prepravách. Súčasťou projektu je aj odborný kurz diagnostiky takýchto stavov pre lekárov centra.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111