08. 05. 2014 Nadácia Pontis

Ako žiť naplno

Divadelná režisérka Viera Dubačová žije naplno a dopraje si zážitky, ktorým by sa iní radšej vyhli.

http://profit.etrend.sk/biznis-pribehy/viera-z-pasaze-na-razcesti.html

Útla žena predo mnou nepôsobí ani omylom krehko. V zhone, ale vysmiata. Pohodový rozhovor sa nám podaril až na tretí raz. Prvé dve stretnutia medzi aktivitami z jej nekonečného zoznamu boli prikrátke. Divadelná režisérka Viera Dubačová žije naplno a dopraje si zážitky, ktorým by sa iní radšej vyhli.

Nedávno ste dali dokopy netradičné odovzdávanie cien Via Bona Slovakia, keď sa na javisku odohrával príbeh neskúseného podnikateľa, ktorého navyše stvárnil postihnutý herec. Režírovali ste naraz hercov, neherecov, postihnutých, podnikateľov, dokonca aj dezignovaného prezidenta. Vaše najťažšie predstavenie? Najťažšie asi je, keď máte ako režisér jasnú myšlienku a koncepciu, ale musíte uchopiť podprahové veci v človeku a vedieť s nimi pracovať. Potom ešte treba presvedčiť ďalších, že takto to má byť. Musia to pochopiť a uveriť tomu. A myslím, že oveľa ťažšie to mali organizátori, aby tomu uverili. Ale v istom zmysle to bolo neskutočne ľahké. Ak je na javisku herec, ktorý vás odzbrojí hneď v prvom momente, tak sa už nikdy nevrátite k svojej maske.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111