19. 05. 2014 Nadácia Pontis

Ľudia počas Restaurant Day neváhali čakať na dobré jedlo

Grilovačka vo fúriku, komunitná záhrada plná ľudí či hodiny tanga.

http://www.aktuality.sk/clanok/253205/ludia-pocas-restaurant-day-nevahali-cakat-na-dobre-jedlo/

Aj takúto podobu mal v sobotu Restaurant Day a jednodňové reštaurácie v réžii Dobrej krajiny, ktoré prišli navštíviť ľudia v Bratislave a v Dobšinej.

Do Restaurant Day sa prvý raz zapojili aj organizácie z darcovského portálu DobraKrajina.sk. Vo svojich jednodňových reštauráciách v rôznych lokalitách Bratislavy a v Dobšinej ponúkali originálne recepty, aby sa aj takýmto spôsobom mohli stretnúť s ľuďmi zvonka a vysvetlili im, ako každodenne pomáhajú komunite a svojim klientom. Svetovú kuchyňu na trhu na Žilinskej ulici ako prvá ráno otvorila Liga za ľudské práva, ktorá ponúkala tradičné afgánske národné jedlo kabuli palau, indický dal, tradičné somálske pochúťky, kuskusový šalát s granátovým jablkom a iné exotické pochúťky.

Nečakali sme taký záujem o našu reštauráciu, už na obed sme nemali čo podávať,“ hovorí Katarína Fajnorová z Ligy za ľudské práva, ktorá sa venuje azylantom a utečencom na Slovensku.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111