20. 05. 2014 Nadácia Pontis

Nadácia pontis vás naučí, ako zodpovedne podnikať

Cieľom je upozorniť ľudí na Slovensku na to, akú moc majú vo svojich peňaženkách.

http://s.sme.sk/r-rss/7209084/bratislava.sme.sk/nadacia-pontis-vas-nauci-ako-zodpovedne-podnikat.html

Vyrobiť si šperky z odpadu, dať do poriadku svoj rodinný rozpočet prostredníctvom špeciálnej aplikácie na tablete alebo sa učiť základy prvej pomoci priamo v sanitke, to ponúka Týždeň zodpovedného podnikania.

BRATISLAVA. Týždeň zodpovedného podnikania prebieha v Bratislave od 19. do 23. mája 2014. Organizuje ho Nadácia Pontis spolu s Business Leaders Forum. Jeho cieľom je upozorniť ľudí na Slovensku na to, akú moc majú vo svojich peňaženkách a ako môže ich nákupné správanie vplývať na okolitý svet.

Podeľte sa o gauč Dnes, v utorok 20. mája o 18:00 sa bude v kaviarni Kontakt diskutovať a premietať film, o tom či je lepšie menej vlastniť a viac spolupracovať. Mnohí ľudia sa dnes delia o svoje auto cestou do práce alebo pri cestách zdieľajú svoj gauč pomocou, tzv. couchsurfing, vysvetľuje Petra Nagyová z Nadácie Pontis.

Program pokračuje v stredu – Pásmo diskusií na rôzne témy. Aj o tom, či slovenským, poľským či českým zákazníkom záleží iba na cene, alebo sa máme čo v spotrebiteľskej uvedomelosti učiť od Britov. Vyskúšať si elektromobil V rámci Týždňa zodpovedného podnikania sa vo štvrtok o 15.00 hodine otvoria brány Starej tržnice. Ľudia si budú môcť vyskúšať testovaciu jazdu v elektromobile a naučiť sa, ako úsporne jazdiť. Podľa prieskumov je až 78 % Slovákov presvedčených, že by svojim blízkym vedeli podať prvú pomoc, hovorí Nagyová. Viac ako 40% sa obáva, že by neodbornou pomocou mohli druhým poškodiť ako pomôcť. dodáva. V sanitke Krajiny záchrancov si to teraz budú môcť prakticky vyskúšať. Zároveň si pomocou špeciálnej aplikácie na tablete môžu dať do poriadku svoj rodinný rozpočet a tí odvážnejší si budú môcť vyrobiť originálny šperk z odpadkov.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111