21. 04. 2014 Zodpovedné podnikanie

Dobrovoľníci z Poisťovne Slovenskej sporiteľne sa stretávajú s nešťastiami ľudí, aj preto pomáhajú

Deti z krízového centra Brána do života sa s dobrovoľníkmi z Poisťovne Slovenská sporiteľňa venovali veľkonočným dekoráciám.

Zamestnanci spoločnosti sa každodenne stretávajú s rôznymi nešťastiami ľudí, aj preto sa rozhodli pomáhať. Život prináša situácie, ktoré sa poistiť nedajú. Platí to aj pre klientov Brány do života v Bratislave. Dobrovoľníci pomáhajú deťom, mladým dospelým a ženám krízového centra, ktoré sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii.

Maľovanie vajíčok je obľúbeným podujatím v petržalskom krízovom centre, ktoré organizujú  zamestnanci poistovne a zúčastňujú sa ho aj so svojimi deťmi. Deťom z neúplných rodín, ktoré sa s so svojimi matkami ocitli v sociálnej núdzi, prinášajú kreatívny zážitok. Dobrovoľníci z Poisťovne Slovenskej sporiteľne pripravili ešte jedno prekvapenie. V záhrade krízového centra poschovávali veľkonočné sladké poklady.

Dobrovoľníci v rámci filantropického programu Lepší život už viac ako rok prinášajú rôzne zážitkové aktivity deťom, osamelým či týraným ženám. Do centra im každý mesiac nosia ovocie, spoločne chodia na rôzne výlety, ktoré si ich mamy nemôžu dovoliť a plnia deťom vianočné želania.

Poisťovňa Slovenskej sporiteľne si vybrala krízové centrum Brána do života v roku 2012 ako komunitného partnera pre dlhodobú podporu a odvtedy motivuje svojich zamestnancov v dobrovoľníckom angažovaní  sa a pomoc jeho klientom. Okrem detí a žien pomáhajú pravidelne  aj mladým dospelým klientom v zlej životnej situácii v stredisku DOM pri Bráne do života,motivujú k zodpovednému prístupu k financiám, podporujú v športe a kultúre. Ich úsilie bolo nedávno  ohodnotené Cenou Via Bona Slovakia za Podporovanie dobrovoľníctva.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111