11. 04. 2014 Nadácia Pontis

Prvé krôčiky po 3 týždňoch

Štvorročný Dominik sa postavil na nohy vďaka pomoci projektu Srdce pre deti, ktorý spravuje Nadácia Pontis

Bystrý bojovník. Malý Dominik (4) sa pre mamine zdravotné problémy narodil predčasne. Po roku mu lekári diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Navzdory tomu intelektom vyniká nad rovesníkmi. S chorobou bojuje vytrvalo a neúnavne. Vďaka jeho silnej vôli i pomoci zo Srdca pre deti dokázal sám urobiť prvé krôčiky. Srdce pre deti je charitatívny projekt denníka Nový Čas, ktorý spravuje Nadácia Pontis.

Malý šibal s okuliarikmi rozdáva úsmevy, kam sa len pohne. Prišli ste na čiernom Suzuki Sx4 s pohonom na všetky kolesá. Je to dobré auto, také pri nás nestojí, vyhŕkol na nás na privítanie. Hoci Dominik (4) fyzicky zaostáva, intelektom sa vyrovná starším deťom. Plynule rozprával už v roku a pol. Teraz rozpozná napríklad značky áut, ktoré nepoznám ani ja, so smiechom povedala Ivana (25). Čo sa týka telesnej stránky, bystrému chlapcovi výrazne pomohla trojtýždňová rehabilitácia v košickom centre a špeciálna chodúľka, na ktorú projekt Srdce pre deti prispel sumou 1 500 eur. V centre s ním cvičili 3,5 hodiny denne. No a zrazu urobil štyri kroky úplne sám. Teraz dokáže postáť aj pol minúty! Som za to veľmi vďačná, povedala mamina. 

Vďaka chodúľke Domino získal sebadôveru. Nebojí sa už chodiť, takýmto tréningom zosilnel. Ivana svojim deťom dala všetko na svete. Najviac si želá, aby boli zdravé. Statočnému Dominikovi by rada dopriala ďalší rehabilitačný pobyt, no sama si ho nemôže dovoliť. Trpí ťažkou chorobou srdca a manžel ich opustil. Oporou je pre ňu mama, u ktorej všetci traja bývajú. 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111